bygglov i halmstad?

Söker du Bygglov i Halmstad?

Har du planer på att bygga ett nytt hus, ett attefallshus, bygga ut eller riva en byggnad? Då krävs ett bygglov eller en bygganmälan. Du behöver också i regel en kontrollplan för att få starta din byggprocess, som beskriver allt i detalj vad byggherren för projektet ska genomföra för att uppfylla bestämmelserna i plan- och bygglagen. På Friländer Arkitektur kan vi hjälpa dig under hela förloppet för att underlätta hela processen. Det är inte det minsta konstigt om du som kund känner dig vilsen och osäker på vad som gäller. Vi är utbildade i, och har flera års erfarenhet av att arbeta med de olika regelverken som byggbranschen lyder under och kan hjälpa dig fram till slutmålet.

Bygglovsprocessen är ibland komplex och nya regelverk tillkommer hela tiden, vilket gör att det är viktigt att hålla sig uppdaterad och medveten om vad som gäller i just din kommun. Vi vill göra det enklare för våra kunder, undvika missförstånd eller bristfälliga underlag. Oavsett om du är privatperson eller företag, så hjälper vi dig att förstå reglerna och om du vill att söka om bygglov i Halmstad.

Handläggningstiden för ansökan om bygglov i Halmstads kommun ligger på ungefär 10 veckor från det att de att en ansökan har mottagits. Det tillhör vanligheterna att en kommun ibland vill få in kompletteringar eller justeringar på din ansökan, och då kan det vara skönt att få vår hjälp på Friländer Arkitektur att tolka och förstå och vara behjälplig med kompletteringar. Under handläggningstiden undersöker kommunen projektet för att sedan lämna ett beslut. När man fått ett bygglov krävs också ett startbesked från kommunen innan man får börja bygga.

Tveka inte på att kontakta oss om du vill diskutera ditt projekt, har frågor eller funderingar. Vi finns här för dig som kund från start till slut och kan hjälpa er oavsett vart i processen ni befinner er.

Nedan så hittar ni vår beskrivning av våra olika tjänster, såsom bygglovshandlingar, byggbeskrivningar, renderingar, klimatdeklarationer m.m. Vi på Friländer Arkitektur skräddarsyr vårt uppdrag efter vad ni som kund vill ha vår hjälp med. 

 

Läs gärna mer här om våra olika tjänster, och här om hur vi arbetar konkret med hållbar  och cirkulär arkitektur.